19.11.2011
Trsal jsem a detailoval zde.


6.11.2011

Barvil jsem kolejnice v hlavním nádraží. A že toho bylo. Celkem mě z toho i hrabalo. Úpravu patinovacími pigmenty jsem proto dělal zvolna a po kouskách to střídal s travičkou. Už je na co koukat i když to stále zdaleka není konečný stav. Detailů se dá v nádraží a depu instalovat opravdu mnoho a budou tedy přibývat postupně.
Jak tedy úprava hlavního nádraží pokročila od posledně je zde.

23.10.2011

Pokračoval jsem na dokončení dlažby v depu a došlo i na zauhlování zde.
Příště už by rád barvil koleje na rezavo, patinoval dlažbu, zatravňoval a sázel spoustu doplňků, dost často to ale dopadne jinak.

8.10.2011
Došlo na první kosmetické úpravy rampy u depa zde.


3.10.2011

Prodleva od poslední aktualizace byla dlouhá, ale i taková pauza je občas dobrá. Přes prázdniny jsem si pořídil něco vagónků zde a jednu novou "Zamračenou" lokomotivu Mezitím pomalu zrálo depo v hlavním nádraží. Díky všem kolegům se kterými jsem dané věci konzultoval za jejich "trošky do mlýna", pomohli mě v úvahách nad dispozicí depa a taky těm, kteří neunávně píší konstruktivní dotazy, snažil jsem se konstruktivně odpovídat. V depu zde již jezdím, nostalgicky jsem si při posledním zapojení úseku uvědomil, že tento je opravdu poslední co na kolejišti zapojuji. S výhybkami je to totéž. Po této stránce mám tedy hotovo a mohu vesele zelenit a dokončovat hlavní nádraží.
Mám již také koupené takřka všechna ( 25ks ) světelná návěstidla a 14 dekodérů pro ně. Nemusím vysvětlovat, že to byla pecka, proto taky stály tak dlouho jiné práce. V následujícím období mě tedy čeká průběžný velmi tuhý boj s jejich zapojením a programovým spojením v TC. To bude tedy něco o jakýchkoliv drobných pokrocích budu informovat .....


19.6.2011

Času bohužel nebylo a nebylo na žádné větší stavění. Přesto už jsem měl v hledáčku dlouho jednu věc. Jak to asi vypadá z pohledu pidi-strojvedoucího na mém kolejišti. Hledal jsem a hledal a zjistil, že se za slušné peníza dají koupit různé malé mikrokamerky. Tak jsem si teda jednu pořídil. Než jsem se s ní naučil zacházet a než jsem zjistil, že i ne všechny micro SD karty jsou schopné ukládat video mě chvilku trvalo. Výsledek je zde.


15.5.2011

Měl jsem chvilku a tak jsem si hrál dále s patníky u silnice zde.


9.5.2011

Vše jde poslední dobou trošku ztuha, přesto se mě něco zadařilo postavit a když se zelení, tak mě to vždy hodně baví. Ještě není vše úplně hotovo, ale další kout kolejiště dostává finální vzhled.
Tak se kukněte zde  a moc mě nenadávejte.


3.4.2011

Dozelenil jsem zastávku Ondřejov a provedl krajinářské úpravy přejezdu za benzínovou pumpou zde.

19.3.2011

Spravil jsem sekci Video.
Taky jsou již k dispozici zdrojové soubory pro Train Controler zde.


13.3.2011

Jak vypadá sada plánů pro jednu z provozovaných souprav jsem připravil zde. Jak zahajuji ježdění na panelu a jak dostanu rozjeté vlaky zpět do domovských stanic jedním kliknutím je zde. Vše bez použití Time table.


6.3.2011

Při svém bádání ohledně spouštění a ukončování plánů, jsem narazil na skutečnost, že existují dvě skupiny lidí. Jedna používá "time table" a druhá ne. Každý uživatel má svůj důvod proč to či ono používá. Zjistil jsem taky, že nemá smysl pátrat po tom co je správně. TC prostě umožňuje totéž řešit několika způsoby, jak to komu vyhovuje a nemá smysl se hádat.
Našel jsem parádní způsob jak elegantně jedním kliknutím ukončit plány a zavést vlaky do výchozích pozic, které se pouštějí v sekvencích samy navzájem bez použití "time table" a jak to celé zase jedním kliknutím spustit. Kolegové s" time table" mají své řešení vyplývající z jejich způsobu spuštění plánů. Nápad není z mé hlavy, jeden kolega mě navedl na pročtení diskuze na webu u Freiwalda, kde jsem nápad našel. Prozatím, než to inteligentně zpracuju, tak malá aktualizace v kapitole Pidilidi.


28.2.2011

Doplnil jsem kapitolu Stavba - Elektro, kterou ještě chybělo předělat a otevřel tam vrátka pro pokračování. S prací na panelu jsem zabředl do problémů s jednoduchým ukončením běžících plánů a laboroval a laboroval. Na něco jsem přišel, ale má to mouchy, které vychytávám. Konzultace s někým komu už to funguje by mě fakt prospěla.....


30.1.2011

Nelenil jsem nelenil a trošku zelenil. Nabravil a napatinoval jsem koleje na pravém zhlaví a dokončil dispozici a úpravu zeleně u nádražní budvy v Markétkově. Ještě se budou časem dotahovat drobnosti a detaily, ale zase další část kolejiště nabyla hotové podoby. Doplněná fotogalerie z posledně je zde.


23.1.2011

V nádraží Markétkov jsem se přesunul na jaho druhou stranu a po montáži vntřního osvětlení nádražní budovy začal upravovat okolí zde. Možná to není moc obsáhlá aktualizace, ale snažím se teď každý týden stavbu po kousíčku posunovat dopředu....


16.1.2011

Tak po dlouhé době jsem něco vytvářel zde.


9.1.2011

Po rušném týdnu ladění nového webu jsem se dostal i k panelu, kde jsem prováděl klasickou údržbu po dvou měsících nic nedělání. Měl jsem trochu obavu, zda po té době vše bude fungovat, ale vše šlapalo jako hodinky. Vysávací a čistící vůz byly v provozu cca hodinku a prachu nastřádaly z kolejí dost. Taky jsem se prohraboval autíčky a zjistil, že ne vše mám nafoceno, což jsem tedy napravil zde. Jedinou novou prací na začátku tohoto roku zatím bylo, že v nádraží Markétkov jsem zapojil poslední chybějící návěstidlo a zakomponoval jeho funkci do všech dotčených plánů. Modelářská pauza mě prospěla, příště toho bude už více.


6.1.2011

No tak snad jsem na to přišel v čem byl problém. Co na to "Mozilláci" a ostatní ???


5.1.2011

Odstraňování dětských nemocí nového webu pokračuje. V tuto chvíli by měla být funkčnost v IE7 plnohodnotná, chtělo to drobnou úpravu na všech objektech tlačítek. Snad jsem na žádné nezapoměl. Co se týče zvláštního chování menu v prohlížečích Mozzila, Chrome atd. nezbývá mě než učinit dotaz na tvůrce WB7, což mě umožňuje zakoupená licence. Mimochodem opačná lomítka jsem spravil. To bylo rukama - mýma, dobrý postřeh. Tímto chci poděkovat, kdo mě napsal a stvořil zpětnou vazbu a zkusil navíc zjistit v čem je problém. Takový konstruktivní přístup mám radši, než styl, že je to všechno na ho-...... Uživatelům minoritních prohlížečů mohu snad jen sdělit mé pochopení pro revoltu k všeobecně trpěné většině ( taky někdy trpím s výtvory Billovy party ) , ale je třeba si uvědomit, že to nese větší rizika, omezení a oběti .....
Jak psali kolegové od IE8 to jede bez problémů.


3.1.2011

Tak snad se vše povedlo a nová verze webu by měla být funkční. V původním Front Page udržovat již tak rozsáhlý web bylo čím dál obtížnější a tak jsem přesedlal a od nuly musel stránky vytvořit v něčem lepším. Zvolil jsem WYSIWYG Web Builder 7.
Při této práci jsem web vyčistil, učesal strukturu, stvořil seznamy kapitol a připravil se na budoucí doplňování. Základ členění a grafiky je však zachován, takže stálý návštěvník se nemusí složitě přeorientovávat. K zásadní změně došlo v oblasti fotogalerií, které jsou tvořeny za pomocí Lightboxů a tak trošku jsem si pohrál s grafikou doplňků. Teď už jen zbývá, aby byl čas na samotné modelaření.